Amberblokjes, wat kan je er eigenlijk mee?

In onze webshop vind je een fijn assortiment amberblokjes. Verschillende kleuren, verschillende geuren, wij hebben ze voor je! Maar wat kan je eigenlijk met zo'n amberblokje?

Wat is een amberblokje?

Een amberblokje is een geurblokje gemaakt uit onder andere barnsteenhars, wax en essentiële oliën. Deze oliën zorgen voor de lekkere verschillende geuren van de blokjes.

De blokjes worden in Marokko op een ambachtelijke wijze gemaakt. Doordat de blokjes geen alcohol bevatten worden ze vaak in Islamitische landen gebruikt als huidparfum.

Hoe gebruik je een amberblokje?

Een amberblokje kan je op verschillende manieren gebruiken. Zorg er wel altijd voor dat er iets onder het amberblokje ligt. Aangezien een blokje oliën bevat kan het vlekken geven op bijv. je tafel.

  • Leg het amberblokje op een schaaltje of hang het in een organzazakje in je kledingkast (zorg ervoor dat het niet tegen je kleding aanhangt). Er zijn verschillende schaaltjes te koop bijv. van hout, metaal of schelp. Het is niet aan te raden om de blokjes in de auto te gebruiken. Door de hitte van de zon kunnen de blokjes smelten
  • De geur van het amberblokje blijft ongeveer tot een jaar behouden. Als de geur van het blokje afneemt, kun je er met een raspje wat afschaven zodat de geur weer vrij komt. Het schaafsel kun je met de stofzuiger opzuigen. Iedere keer als je de stofzuiger gebruikt wordt er een heerlijke geur verspreid.
  • Ook kun je het amberblokje gebruiken in een brander. Er zijn verschillende soorten branders op de markt. Schraap wat van het blokje af en leg dit in het bakje van de brander. Door middel van een waxinelichtje wordt dit schaafsel verwarmd en zal smelten.

Hoeveel amberblokjes heb ik nodig?

Voor kleinere ruimtes bijv. hal of toilet is 1 blokje vaak genoeg. Voor wat grotere kamers zou je 2 blokjes kunnen gebruiken. Het is sowieso fijn om een aantal blokjes op voorraad te hebben. Ze zijn ideaal als cadeautje, maar ook super handig om mee te nemen naar bijvoorbeeld een vakantie (vaarwel muffe caravan) of naar je kantoor.


Hoe vond je deze blog? Heb je erom gelachen, had je er inhoudelijk iets aan, of mis je nog iets? Laat het ons weten! Wij besteden veel aandacht aan onze artikelen, dus we zouden het super vinden als jij een reactie wilt achterlaten onder deze post! Bedankt!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.